Tot ce trebuie sa stii despre mixerele cu bol

De multe ori, se intampla sa te intrebi care sunt diferentele dintre un mixer cu bol si un mixer de mana, mai ales atunci cand trebuie sa te decizi asupra unuia.

Iata care sunt principalele diferente intre un mixer de mana si un mixer cu bol!

Principala diferenta intre mixerele cu bol si cele de mana este marimea acestora. In general, mixerele manuale sunt potrivite pentru a amesteca acele cantitati mai mici de ingrediente, doarece poti gestiona vasul mai usor. Bineinteles, tocmai datorita marimii, mixerele de mana sunt mai usor de curatat. In general, daca esti o persoana abila, poti face cu un mixer de mana orice ai putea face cu un mixer cu bol bun pentru preparate complexe (fara a numara toate dispozitivele de asamblare, cum ar fi anumite role speciale pentru paste sau pentru tocat carnea, care diferentiaza mixerele cu bol de mixerele de mana care nu sunt prevazute cu aceste accesirii).

Mixerele cu bol vin cu numeroase atasamente. Iata care sunt primele trei, in ordinea importantei acestora!

Paletele

Dispozitivul de atasare al paletelor amesteca ingredientele fara a lasa prea mult aer in compozitie. Sunt folosite cel mai frecvent pentru a da o consistenta cremoasa untului si zaharului. De obicei, trebuie sa bati untul si zaharul impreuna cu acest atasament cu palete timp de cateva minute pana cand amestecul devine usor si pufos. Acesta este primul pas pe care trebuie sa il faci atunci cand pregatesti prajituri si deserturi si de asemenea cand faci anumite toppinguri.

Accesoriul standard

Acest atasament standard are rolul, precum atasamentul cu palete, de a amesteca compozitiile pentru deserturi, dar el are rolul de a bate mai mult aer in ceea ce se amesteca – de exemplu, atunci cand amesteci albusurile de ou care isi maresc volumul. El este folosit in mod obisnuit atunci cand prepari meringue (ce implica in linii mari amestecarea albusurilor de ou cu zahar) sau cand amesteci creme foarte consistente, ca de exemplu atunci cand este nevoie sa bati frisca.

Carligul de aluat

Carligul de aluat are rolul de a prepara aluatul. In general, este folosit pentru a creea compozitia necesara pentru a face paine de casa, aluat de pizza sau rolouri de scortisoara. Cu ajutorul acestui carlig, poti amesteca faina cu apa, lapte si zahar, dar si drojdie, cu usurinta. Aceasta varianta este foarte utila pentru bucatarii profesionisti.

Lasa un comentariu