Sugestii pentru scrierea unui CV perfect

CV-ul este cel care va conecteaza cu job-ul mult dorit, asa ca este important sa fie realizat cu profesionalism si cu responsabilitate. Recruiterii au in fata sute de CV-uri, asa ca poate fi destul de dificil sa impresionezi, daca tii cont de cateva aspecte, poti sa fii observat dintr-o mare de aplicatii.

Incepeti cu informatia cea mai importanta: recrutorii sunt oameni ocupati, adesea au termene stricte pentru gasirea candidatilor si sute de CV-uri pentru a alege. Evitati paragrafele lungi si introduceri complexe si ajungeti direct la punctul important – usurati-le munca de a gasi informatiile de care au nevoie;
Renuntati la informatiile personale irelevante: este minunat ca aveti un caine adorabil si ca va place sa mergeti la cinematograf la sfarsit de saptamana, dar acest lucru nu este important pentru recrutor si aceste informatii nu va vor ajuta sa obtineti un loc de munca. Inainte de a lasa anumite informatii in CV, este important sa va ganditi daca ele merita sa fie acolo sau nu.
Puncteaza ce vrei: Este minunat daca ai toate abilitatile si experienta necesara pentru acea slujba in administrarea legala, dar daca cauti o schimbare de cariera, atunci pierzi timpul daca nu scrii ceea ce vrei. Faceti o nota cu privire la locul de munca pe care il cautati pentru a va ajuta recrutorul sa stie daca CV-ul dumneavoastra merita urmarit- puteti scrie intotdeauna mai multe cai de cariera daca nu sunteti 100% sigura in ce directie doriti a merge.
Recrutorii nu sunt experti: Intelegeti ca, in timp ce recruiterul dvs. este excelent pentru a potrivi oamenii cu rolurile si pentru a-si promova candidatii in companii, acestia nu sunt intotdeauna experti in domeniile dvs. specifice. Adesea ei cauta cuvinte cheie in CV care sa se potriveasca cu specificul job-ului. Pastrati lucrurile simple si ganditi-va la ce cuvinte cheie poate cauta un recrutor in setul dvs. de calificare.
Oferiti informatii utile: Utilizati tabele si puncte pentru a evidentia competentele si responsabilitatile cheie – toate aceste tehnici vor ajuta recrutorul dvs. sa gaseasca rapid informatii si sa evalueze daca aveti dreptul la locul de munca. Incercati un tabel cu abilitatile pe care le-ati castigat de la locul de munca si scrieti-va nivelul de experienta de langa acesta, de exemplu. Ganditi-va ce abilitati veti avea nevoie pentru munca dvs. de vis si alegeti-le in propria experienta. Nu uitati niciun fel de calificare pe care o aveti pentru rolul pe care il cautati.

Aceste trucuri va vor ajuta sa va intocmiti un CV foarte bun, care va fi observat cu usurinta de catre recutori. In felul acesta, job-ul visurilor tale va fi doar la un pas distanta.

Lasa un comentariu