Sfaturi pentru optimizarea calcatului rufelor

Chiar daca ai achizitionat un fier de calcat obisnuit sau o statie de calcat, ce ofera anumite avantaje in plus fata de fierul de calcat normal, uneori te poti afla in situatia in care nu stii cum sa optimizezi aceasta actiune si astfel ajungi, treptat, sa urasti din tot sufletul momentele cand esti nevoit sa calci si sa vezi asta ca pe o corvoada.

In prezent, timpul este cea mai pretioasa “marfa” si traim intr-o perioada in care sintagma timpul inseamna bani este mai relevanta decat oricand. Suntem prinsi intre programul de lucru adeseori incarcat, lucrurile pe care trebuie sa le rezolvam in familie si treburile domestice si, pe deasupra, trebuie sa ne mentinem si statutul social. Intre aceste sarcini, calcatul rufelor este o actiune importanta daca dorim sa aparem in societate intr-o maniera ingrijita.

Exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a incerca sa optimizezi acest proces:

Asigura-te ca fierul de calcat sau statia de calcat sunt curate

Nu este nimic mai neplacut decat sa te apuci sa calci si sa descoperi pe parcurs ca fierul sau statia de calcat sunt murdare si prin urmare sa iti murdaresti hainele proaspat spalate. Un fier de calcat curat distribuie aburi clari, iar placa metalica nu se lipeste de haine.

Pentru a preveni acumularea de calcar, incearca sa folosesti apa distilata pentru a curata fierul sau statia de calcat. Poti folosi de asemenea o carpa umeda cu care sa stergi placa. Pentru petele incapatanate, care refuza sa se indeparteze cu usurinta, poti apela la combinatia de bicarbonat de sodiu si apa.

Invata sa speli lucrurile in mod inteligent

Stiai ca felul in care iti speli hainele poate afecta timpul pe care il aloci calcatului acestora? Ia in considerare reducerea ciclului de rotire si asigura-te mai ales ca nu supraincarci masina de spalat.

Este bine sa pui hainele inca umede pe diverse suporturi pentru a le usca. Acesta va reduce apoi timpul pe care il vei petrece calcand rufele.

Nu in ultimul rand, este foarte important sa pliezi hainele pe masura ce le scoti din masina de spalat.

Alege masa de calcat potrivita

Placile de calcat de calitate pot transforma actiunea de a calca, dintr-o corvoada intr-un lucru care nu te ingrozeste chia rasa mult. Este esential sa alegi o placa de calcat relativ usoara, cu o inaltime reglabila, astfel incat sa iti ofere confortul necesar atunci cand calci.

Lasa un comentariu