Sfaturi pentru a va imbunatatii relatia cu mediile sociale

Stiati ca o persoana obisnuita isi verifica telefonul de pana la 150 de ori pe zi?  De fapt, eu sunt sigura ca verificam telefonul mult mai mult in unele situatii, fie ca voiam sa imi verific postarile pe blog, cine imi apreciaza postarile sau orice altceva. Situatia s-a schimbat acum, pentru ca am invatat sa imi gestionez relatia cu retelele sociale. Iata cateva sfaturi pe care si tu le poti pune in practica:

Cumpara-ti un ceas cu alarma

Sunt sigur ca nu sunt singurul care foloseste telefonul ca un ceas cu alarma. Dar problema cu utilizarea telefonului ca ceas desteptator este ca de fiecare data cand este dimineata, petrec primele 10, 15 minute (dupa ce am amanat evident alarma) verificand conturile mele de social media pentru a vedea ce se intampla in lume. Nu este un inceput minunat al zilei! Asa ca am cumparat un ceas cu alarma. Si stiti ce, a functionat. Pe masura ce nu mai verific telefonul prima data dimineata, gasesc ca nu ma uit la el pana nu ma pregatesc dimineata si ma pregatesc mult mai repede!

Setati limitele

Pe langa obtinerea unui ceas cu alarma, am constatat ca prin stabilirea de limite cand vine vorba de mediile sociale, acum petrec mai putin timp pe telefonul meu. Ar putea suna putin a extrema, dar am stabilit momente cand pot verifica mediile sociale. Am fost unul dintre acei oameni care isi verificau telefonul in mod constant in timp ce era afara cu prietenii sau la o cina. Deci, pentru inceput, am facut mici schimbari, cum ar fi pastrarea telefonului in geanta sau oriunde altundeva in timp ce eram cu prietenii sau in timpul unei mese. Si facand asta gasesc ca este mult mai usor sa reduc timpul meu petrecut pe social media. In plus, am eliminat situatia in care citeam constant aceleasi stiri pe Facebook.

Stabileste care este scopul pentru care esti foarte activ pe social media

Prin stabilirea limitelor legate de timpul petrecut pe social media, poti sa-ti dai seama care este motivul pentru care petreci atat de mult timp facand asta. Eu am constientizat ca faceam asta deseori din plictiseala sau pentru a cauta validarea prin cate comentarii sau aprecieri am primit la un anumit post. Acum, cand ma plictisesc, incerc sa fac ceva mai semnificativ decat sa navighez pe Facebook sau pe Instagram si caut validarea de la prieteni prin preluarea unui telefonul sau prin discutiile personale. Ceea ce ma aduce in punctul urmator …

Raspundeti off-line

Daca este ziua de nastere a prietenului meu sau cineva pe care-l cunosc se casatoreste, mai degraba decat sa ma alatur celorlalte sute de persoane care doresc sa-i felicite pe Facebook sau pe Twitter, incerc sa-i urez intr-un mod mai personal. Asta ar trebui sa facem toti, mai ales ca o sa ne ajute sa mentinem legaturile mai stranse.

Modificati setarile

Ultimul lucru pe care l-am facut pentru a ma ajuta sa imi imbunatatesc relatia cu mass-media sociale este sa-mi schimb setarile. Telefonul meu a fost folosit pentru a starni in mod constant anunturile care vin de pe Facebook, Twitter, Instagram si e-mailuri si cand exista o notificare acolo, este atat de greu sa nu va deblocati telefonul si sa vedeti ce se intampla. Dar este mai putin probabil sa simtiti nevoia de a va verifica conturile de social media daca nu exista nicio notificare.

Sper ca ati gasit aceste sfaturi utile si amintiti-va ca site-urile de  media sociale si aplicatiile au fost concepute pentru a ne face sa le folosim in mod repetat. Deci, nu este cazul sa va simtiti  prea rau in legatura cu dorinta de a verifica tot timpul mass-media sociale, insa cu ajutorul trucurilor de mai sus puteti sa obtineti un echilibru.

Lasa un comentariu