Sfaturi pentru a merge in vacanta singur – Partea I

Pana in 2015 n-am calatorit niciodata singura. Am fost intr- o multime de avioane, calatorii, sarbatori, dar intotdeauna cu o alta persoana, un prieten,  familia sau prieteni. Si in timp ce inca nu am fost  niciodata la o plimbare pe cont propriu, plimbandu-ma in calatoria solo de calatorie „gasiti-ma” am facut o multime de calatorii singure in ultimii doi ani. Am fost atat de speriata  prima data cand am intrat singura intr-un aeroport si m-am asezat-o in scaunul ala de pe planeta, dar acum sa urc intr-un avion este la fel de normal ca si cum as sari in masina  sa ma duc la Bucuresti.

In ultimii doi ani am luat o multime de sfaturi pentru a calatori singura si m-am gandit ca unele dintre ele ar putea fi de folos si pentru tine daca te indrepti spre prima experienta de calatorie solo, fie ca esti o vacanta, o calatorie de lucru sau chiar o aventura de 6 luni cu doar un rucsac in spate!

1. Pregatiti-va toate documentele de care aveti nevoie inainte de a pleca – tipariti zboruri, transferuri, rezervari de hoteluri, tot ceea ce ati putea avea nevoie doar in cazul in care WiFi-ul a cazut sau trebuie sa verificati orice. Mai bine imprimati inca doua si pastrati-le accesibile in rucsac pentru a va fi mai usor! De asemenea, mi-a placut sa fac fotografii sau screenshot-uri la tot, asa ca este in rola mea de filmare si din nou, usor de accesat.

2. Imprastiati niste haine intre mana si valiza dvs. – Daca valiza se pierde, nu doriti sa ramaneti fara o pereche curata de pantaloni sau un tricou proaspat! Obtineti un costum de schimb in bagajele de mana pentru a fi in siguranta.

3. Luati o carte buna si o pereche de casti – Calatorii zgomotosi par a fi chiar mai enervanti! O pereche de casti care anuleaza zgomotul este o necesitate, impreuna cu o carte buna. Asteptarea intre zboruri poate fi un proces laborios atunci cand sunteti pe cont propriu, dar lipirea nasului intr-o carte buna poate face chiar si cea mai lunga asteptare pare ca 1 minut.

Lasa un comentariu