Mituri despre televizoare

In privinta televizoarelor, s-au stabilit de-a lungul timpului numeroase mituri, unele mai amuzante decat altele. Iata cateva dintre acestea care te vor uimi cu adevarat!

Exista o mare diferenta vizuala intre LCD si televizoarele LED

Acest lucru este fals. Practic, diferenta vizuala dintre LED-uri si televizoarele LCD nu este foarte mare. Comparand calitatea imaginii in dimensiunile televizoarelor de 42 de inci poate deveni un lucru destul de greu de urmarit atunci cand vrei sa iti cumperi un televizor. Multe caracteristici de luminozitate si contrast ale televizoarelor cu LED-uri imbunatatesc doar usor calitatea. Deoarece diodele luminoase utilizeaza mai putina energie electrica in comparatie cu ecranul LED, acestea conduc si la economii lunare.

Vei fi nevoit sa porti ochelari sau si mai rau vei orbi daca stai foarte aproape de televizor

Potrivit studiilor realizate de un institut american numit Academia de Oftalmologie, copiii sunt de fapt capabili sa se concentreze daca stau in apropierea televizorului mult mai bine decat adultii, fara a strange din ochi. Acest lucru poate explica un anumit tip de obisnuinta de a sta in fata televizorului.

Doctorul Lee Duffner, de asemenea de la Academia Americana de Oftalmologie, sustine ca sa stai in apropiere de ecranul televizorului sau la departare “nu provoaca niciun prejudiciu fizic ochilor”. El mai reflecta faptul ca, desi sa stai mult timp in fata televizorului nu strica ochiul, odihna ampla si adecvata ar trebui sa elibereze toata presiunea din ochii inflamati si sa readuca lucrurile la normal.

Cu cat este mai mare rata de improspatare, cu atat este mai buna calitatea imaginii

Rata de improspatare a televizorului este pur si simplu numarul imaginilor care se formeaza pe ecran intr-o secunda. De exemplu, rata de reimprospatare de 60 inseamna ca imaginea este realizata de 60 de ori pe ecranul TV. O rata de reimprospatare mai mare ofera o iesire fara probleme, intarzieri sau neclaritati.

De la 60Hz la 120 Hz, o imbunatatire semnificativa exista in calitatea imaginii. Cu toate acestea, imaginea nu se imbunatateste mult dincolo de aceasta, adica de la 120Hz pana la 240Hz sau dincolo de ele.

Se recomanda sa optezi in mod ideal pentru o rata de refresh de 120Hz, deoarece o rata de reimprospatare mai buna este doar un joc bun de marketing pentru vanzarea televizoarelor.

Plasma si televizoarele UHD dau multa radiatie

Acest zvon din industrie este cel mai distractiv, avand in vedere faptul ca LCD-urile comune dau mult mai multa radiatie decat plasmele sau televizoarele UHD.

Lasa un comentariu