Lucruri pe care nu ar trebui sa le faci niciodata masinii tale de spalat

Arunci hainele murdare in masina de spalat si, dupa un ciclu de spalare corespunzator cu materialele din care sunt realizate respectivele articole vestimentare, te astepti ca totul sa decurga perfect? De cele mai multe ori, acesta este intr-adevar felul in care functioneaza masina de spalat.

Este insa posibil sa faci anumite greseli pe care nu le cunosti. Iata care sunt cele mai comune greseli pe care ar trebui sa le eviti atunci cand vine vorba despre folosirea masinii de spalat!

Ignorarea etichetelor articolelor vestimentare afecteaza masina de spalat

Masinile de spalat au parcurs un drum lung, din punct de vedere tehnologic, iar cele main oi modele de masini fac munca noastra mult mai usoara. Dar masinile de spalat inca nu pot citi etichetele articolelor vestimentare si nu pot alege singure setarile potrivite pentru aceste articole, fara ajutorul din partea noastra.

Pentru a sti cum sa iti speli rufele in mod corespunzator, va trebui sa cunosti instructiunile producatorului pentru acest tip de tesatura. Daca nu reusesti sa citesti in mod corespunzator etichetele hainelor, tesaturile respective se pot micsora sau decolora, in cazul in care le speli la o setare gresita.

Alegerea setarii gresite a masinii de spalat

Trebuie sa inveti foarte bine care sunt setarile incorporate ale masinii de spalat si modul de personalizare al acestora pentru hainele tale. Este adevarat ca o mare parte din hainele pe care le detinem pot fi spalate la un ciclu normal, fara a fi deteriorate. Daca ai obiceiul sa speli toate hainele in aceleasi conditii, invata sa scoti hainele cu instructiuni speciale care trebuie spalate si sa le aranjezi separate de celelalte. In acest mod, vei evita multe probleme. De exemplu, masina de spalat de la Samsung model WF8EF5E0W4W/LE este ideala pentru familiile numeroase, unde procesul de spalare este repetat, intrucat prezinta o durata de viata extinsa.

Folosirea exagerata a detergentului in masina de spalat

Daca hainele sunt foarte murdare, se poate spune ca vei avea nevoie de detergent suplimentar de rufe. Gresit! Este mai bine sa speli o incarcatura de doua ori la rand cu o cantitate normala de detergent, decat sa folosesti detergent suplimentar. Multe masini au o setare de prespalare care poate fi de asemenea utilizata. Multe dintre masinile noi de spalat sunt proiectate pentru a fi eficiente din punct de vedere al energiei si al apei. Sapunul suplimentar nu se va clati corespunzator cu cantitatea de apa eliberata. In schimb, apa va ramane in imbracaminte sau se va depune pe interiorul masinii de spalat pe care o detii, iar acest lucru poate deteriora componentele unitatii.

Lasa un comentariu