Inghetata de post

Vreau sa subliniez rapid ca aceste inghetate sunt foarte usor de facut, indiferent daca utilizati sau nu un producator de inghetata. Sunt o alternativa perfecta pentru oricine care cauta o alternativa de inghtata care sa nu contina lactate.

Inghetata de ciocolata cu lapte de cocos

Timp de pregatire: 10 minute + timp de blenduire de 25 de minute

Ingrediente:

2 cutii de lapte de nuca de cocos – sa fie tinute in frigider cel putin o ora inainte de folosire

4 linguri de pudra de cacao

8 lingurite de miere

1 lingurita de extract de vanilie

Instructiuni:

Combinati toate ingredientele intr-un blender si amestecati pana cand sunt cremoase. (Puteti sa le amestecati intr-un castron daca nu aveti mixer)

Ajustati gustul la gustul dvs. – adaugati mai multa miere daca va place un gust mai dulce

Daca utilizati o masina de gheata, turnati amestecul in castron si amestecati-l timp de 25 de minute sau pana cand se umezeste si se inmoaie. Apoi puneti-l intr-un bol etans si inghetati timp de 1-2 ore inainte de servire.

Daca nu utilizati un filtru de inghetata, transferati amestecul intr-un recipient rezistent la congelare si inghetati-l timp de 4-6 ore sau pana cand este ferm.

Inghetata de vanilie si nuca de cocos

Timp de pregatire: 10 minute + timp de blenduire 25 de minute

Ingrediente

2 cutii de lapte de nuca de cocos – sa fie tinute in frigider cel putin o ora inainte de folosire

50 g de zahar

4 linguri de sirop de artar (poate sa fie inlocuit cu nectar de agave)

1 varf de sarea de mare

1 fasole de vanilie, despicata si razuita

2 lingurite extract de vanilie pura (utilizati 1 lingurita pentru o aroma mai blanda)

Instructiuni:

Puneti laptele de nuca de cocos, zaharul, siropul de artar, sarea de mare, extractul de vanilie razuit si extractul de vanilie intr-un blender si amestecati timp de 2 minute pe masura ce este complet neted pentru a dizolva complet zaharul.

Verificati gustul si adaugati mai mult zahar sau sirop de artar daca aveti nevoie de un gust mai dulce.

Daca utilizati un filtru de inghet, transferati amestecul si rasuciti-l conform instructiunilor producatorului – de obicei 25 de minute.

Dupa ce a fost rasturnat, transferati inghetata intr-un bol mare pentru depozitarea in conditii de frig si lasati-o cu o lingura.

Acoperiti bine si inghetati timp de 1-2 ore.

Daca nu utilizati un filtru de inghetata, transferati amestecul intr-un recipient rezistent la congelare si inghetati-l timp de 4-6 ore sau pana cand este ferm.

Lasa un comentariu