Inghetata de casa

Vreau sa incep prin a spune ca acestea sunt cele mai simple lucruri de facut. Sunt, de asemenea, incredibil de gustoase.
Face: 6-8
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de inghetare: 4 ore

Ingrediente:

150g (1 cana) capsuni, decojite
150g (1 cana) zmeura
2 linguri de sirop de artar
360 ml (1½ cani) lapte de cocos
1 lingura de pasta sau extract de fasole de vanilie

Instructiuni:

Puneti impreuna laptele de nuca de cocos, vanilie si 1 lingura de sirop de artar, pana se inmoaie. Gustati amestecul pentru dulceata, adaugati mai mult sirop de artar, daca doriti.
Puneti capsunile, zmeura si restul de 1 lingura de sirop de artar intr-un blender, amestecati pana cand sunt netezite si omogene.
Pentru cremozitate: Se amesteca piureul de fructe in laptele de nuca de cocos si se imparte uniform intre matrite de inghetata. Se ingheata timp de 30 de minute, apoi se introduc betisoarele si se continua inghetarea timp de 4 ore sau pana se ingheata complet.
Pentru  straturi: Umpleti fiecare forma cu un strat subtire de lapte de nuca de cocos, turnati un strat de piure de fructe. Repetati acest lucru pana cand formele sunt pline. Se ingheata timp de 30 de minute, apoi se introduc betisoarele si se continua inghetarea timp de 4 ore sau pana se ingheata complet.

Puteti sa inlocuiti siropul de artar cu miere, zahar granulat sau agave, daca preferati.

 

Lasa un comentariu