Gin si lime Cheesecake

Gin este bautura perfecta in orice moment al anului, stim asta,  vara la soare, iarna in fata unui semineu.

De aceea ne-am gandit ca va vom aduce cateva retete delicioase, creative si, cel mai important, foarte usor de inspirat de gin, care se vor desfasura in aceasta vara. Vineri seara? Duminica dupa-amiaza/?

Gin si lime  Cheesecake

De ce ai nevoie?

180g Biscuiti digestiv
Unt 50g neprelucrat
200g de buna calitate, ciocolata alba
300g branza integrala cu crema
300ml Crema dubla
1 lime (Zest si suc optional de la jumatate)
30-50ml Gin (Va recomandam Pickering’s pentru aceasta reteta!)

Cum sa preparam aceasta reteta

Pasul 1: Aruncati biscuitii intr-un procesor si amestecati pana cand toti sunt praf, apoi topiti untul (cuptorul cu microunde sau pe soba in fine). Apoi adaugati untul cu biscuiti si amestecati. Daca doriti sa faceti acest lucru cu moda veche, grasimea cotului functioneaza la fel de bine ca un procesor.

Pasul 2. Apasati amestecul de biscuiti intr-un recipient de tort. Apasati amestecul pana cand se creeaza o suprafata semi-plana si se impacheteaza bine. Apoi puneti-l in frigider in timp ce faceti amestecul.

Pasul 3. Apoi, asezati un castron, puneti ciocolatei alba in el si castronul deasupra unei oale cu deapa. Asigurati-va ca bolul cu ciocolata si apa nu intra in contact, dar lasati apa sa se evapore usor si sa se topeasca ciocolata. Apoi lasati-o sa se raceasca.

Pasul 4. Se amesteca branza de crema intr-un castron pana cand este moale si maleabila. Apoi se combina cu zeama de la 1 lime. Apoi adaugati amestecul racoros de ciocolata alba.

Pasul 5.  Luati crema si adaugati gin.

Pasul 6. Se amesteca branza de crema si amestecul de gin si smantana impreuna si apoi se ingroaseaza deasupra bazei biscuitilor. Puneti-l in frigider timp de cel putin 4 ore (de preferinta peste noapte), apoi mancati – Cel mai bun!

Lasa un comentariu