Eficienta economisirii – V

7. Planificati lucrurile sociale

Un alt mod de a planifica inainte este de a scrie un calendar social pentru luna cu cheltuieli estimate. De exemplu, daca stiti ca aveti ziua de nastere a unui prieten pe data de 11 si iesiti la o masa la pizza express – aruncati o privire pe meniu si incercati sa calculati un cost gros pentru noapte (taxiuri, bauturi inainte / dupa, masa, cadoul zilei de nastere) si scrieti-o pe toate. In acest fel, aveti o idee brusca despre planurile care sunt stabilite in piatra si despre modul in care acest lucru afecteaza banii de rezerva pe care i-ati adunatpentru luna.

Puteti lua apoi o decizie in cunostinta de cauza cu privire la orice lucru spontan care apare si daca va puteti permite efectiv in bugetul dvs., deoarece toate celelalte chestiuni sunt contabilizate in timp si nu veti mai ramane scurt.

8. Fara zile de petrecere

Stabiliti cateva zile fara petrecere la inceputul fiecarei saptamani – acestea sunt zile in care vi se interzice sa cheltuiti ceva … decat daca apare o situatie de urgenta (iar o cafea din costa in timpul lucrului NU este o urgenta!). Nu folosesc nicio zi de petrecere in jurnalele de bani tot timpul si sunt intr-adevar eficiente. Daca una sau doua zile fara petrecere pe saptamana reduce drastic intervalul de timp pe care trebuie sa il cheltuiti, astfel incat sa ajungeti sa cheltuiti mai putin!

Lasa un comentariu