Economisim pentru planuri marete – IV

5. Impartiti-va numerarul

In continuare, vom imparti banii! Deschideti cateva conturi bancare (gratuite), astfel incat sa puteti imparti banii de utilitate si banii de joc. Daca sunteti intr-un cuplu, puteti avea un cont comun in care platiti in numerar suficient in fiecare luna pentru a acoperi toate facturile, apoi orice ramane in contul personal este liber sa cheltuiti!

Daca doriti sa mergeti unul mai departe, va scapiti banii din buzunar (banii ramasi dupa facturi) si il impartiti in plicuri diferite pentru cheltuieli pentru lucruri precum „mancare”, haine ”, bauturi” benzina ”sau” frumusete ”. Stabiliti-va un buget pentru fiecare dintre lucrurile in care cheltuiti banii de rezerva, trageti suma respectiva si puneti-o in plic. Odata ce plicul este gol, la fel este si bugetul pentru luna! Acesta este un mod cu adevarat excelent de a va permite luxul, dar de asemenea, sa ramaneti intr-un buget care va serveste obiectivul final.

6. Stabiliti un debit direct de economii

Un hack instantaneu este sa configurati un debit direct care se va deschide chiar la inceputul lunii (ca a doua zi dupa ce ati fost platit) si va transfera automat o suma stabilita de economii in contul de economii. Banii merg fara ca tu sa fii nevoit sa te gandesti si s-ar putea sa uiti chiar ca infiintarea sa!

Este mai usor sa faceti acest lucru la inceputul lunii decat sa va bazati pe puterea vointei dvs. pentru a o salva si a o transfera la sfarsit. Aveti incredere in mine.

Lasa un comentariu