Cum sa va imbunatatiti amintirile din vacanta

Desenati sau scrieti

Se pare ca 3 din 4 oameni isi amintesc mai bine lucrurile atunci cand sunt scrise personal de mana si atunci cand sunt desenate deoarece, noi, oamenii, folosim o mare parte din creier pentru a ne gandi la culori, forme si cum sunt lucrurile. Fa din vacanta ta amintiri pe care sa le revezi si sa ti le amintesti tot timpul desenanad tot ceea ce vezi in jur folosind culori intense precum cele pe care le revezi in natura sau scrie tot ce vezi si tot ce te-a impresionat intr-un jurnal de vacanta.

Inchideti telefonul

Chiar trebuie sa inceptam sa ne mai bazam pe telefoanele noastre atat de mult pentru a ne aminti lucruri facute de noi. Bineinteles ca este minunat sa ai poze, dar daca o sa fim mai atenti la fotografiile captate chiar de catre propria minte nu numai ca o sa avem mai mult spatiu de stocare in telefon, dar vom avea, de asemenea, amintirile pe care o sa mi le retraim mult timp de acum incolo.

Inchide ochii si foloseste-ti simturile

Ati inchis ochii si ati fost luati in lumea din jurul vostru fara a va folosi vederea? Mirosul oceanului sarat, sunetul pasarilor de sus, senzatia de nisip sub degetele de la picioare sau vantul care va sufla prin parul? Daca va aflati intr-un moment „wow”, dati-i drumul si faceti propriile dvs. momente de wow. Luati un minut pentru a construi acea imagine senzoriala in mintea dvs.

Lasa un comentariu