Cum sa economisim bani – II

1. Calculeaza-TI toate intrarile si iesirile

Primul tau pas este sa-ti descoperi intrarile si rezultatele … toate! Incepeti o foaie de calcul sau scrieti o lista cu TOTUL care vine (salariu, beneficii etc) si TOTUL care iese (utilitati, chirie, costuri de benzina, cheltuieli amuzante, rambursare a datoriei etc.).

Puteti utiliza extrasul bancar din luna precedenta pentru a va calcula facturile exacte si pentru a va oferi o idee brusca despre cat cheltuiti pentru „celelalte lucruri”. Nu puteti salva nimic decat daca stiti unde va aflati in primul rand. Cu totii ar trebui sa ne cunoastem aproximativ veniturile si cheltuielile in fiecare luna, impreuna cu obiceiurile noastre personale de cheltuieli – incepeti acum.

2. Stabiliti-va obiectivele de economisire

In continuare, este timpul sa ne fixam anumite obiective, deoarece nu vom ajunge nicaieri daca nu avem pe ce sa ne concentram! De ce vrei sa economisesti bani? Doriti sa va luati o vacanta de lux, sa inlocuiti masina, sa economisiti pentru o depunere a casei? Da-ti seama de „de ce” si apoi stabileste-ti un obiectiv: de exemplu „Vreau sa economisesc 1.500 de euro pana in octombrie pentru a pleca in vacanta!”.

Lasa un comentariu