Cum au salvat frigiderele consumatorii din a plati sume enorme de bani

Frigiderele de astazi sunt in general proiectate pentru a economisi energie si bani fara a aduce mari pagube capacitatii, functionalitatii sau caracteristicilor suplimentare.

Care este alimentul tau preferat de rontait noaptea tarziu? Acel ceva care topeste instant problemele care s-au acumulat peste zi in timp ce te asezi in fata televizorului? Poate ca este un castron plin cu inghetata de diferite sortimente, poate ca este un pui delicious, chiar picant ( ramas de la o sarbatoare sau petrecere recenta la care ai participat).

Uneori, frigiderul este acel electrocasnic care te poate face sa te simti “vinovat” ca te resfeti uneori cu astfel de “placer vinovate”. Insa cel putin nu trebuie sa te ingrijorezi in legatura cu cat de mare va fi factura de energie in cazul in care alegi sa iti satisfaci aceste pofte. Acest lucru se datoreaza in mare parte tehnologiilor inovatoare si standardelor semnificative de conservare a energiei instituite si de catre Programul de Tehnologie de Constructii al Biroului de

Eficienta Energetica si Energie Regenerabila.

In ultimele decenii, Departamentul de Energie a condus inovatia tehnologica. Aceasta inovatie tehnologica a imbunatatit considerabil eficienta energetica a frigiderelor si congelatoarelor pe care le detinem ( de asemenea, si a mii de alte aparate de uz casnic). Ca rezultat, buzunarul tau se simte mult mai “usor” .

Particularitatile frigiderelor de astazi

Frigiderele de astazi folosesc doar aproximativ 25% din energia de care era nevoie pentru ca modelele din anii 1975 sa functioneze. Chiar daca imbunatim continuu eficienta pentru a respecta standardele, frigiderele au crescut cu aproape 20% in privinta marimii, au adaugat anumite caracteristici energetice si ofera in prezent mai multe beneficii decat in trecut.

Frigiderele de astazi pot fi personalizate pentru a se potrivi nevoilor consumatorilor si pot fi prevazute cu afisaje pe ecran tactil, usi de sticla sau chiar robinete de bere. De pilda, un frigider Samsung cu consum redus de energie se poate dovedi extrem de versatil prin gama de functii de care dispune!

Cresterea dramatica a eficientei a inceput ca raspuns la crizele petroliere si energetice din anii 1970, cand frigiderele costau destul de mult datorita inflatiei. Etichetele si standardele frigorifice au imbunatatit eficienta cu aproximativ doua procente pe an incepand cu anul 1975.

Datorita cercetarii, instrumentelor utile, parteneriatului cu utilitatile si altor organizatii si initiative existente pe piata, aceste standarde ale frigiderelor si ale altor aparate s-au imbunatatit. Departamentul de Energie a contribuit la evitarea consructiei de pana la 31 de centrale cu putere d 1 GW cu energia economisita de la primele standarde federale din 1987.

Lasa un comentariu