Ce se intampla cu creierul tau atunci cand ai un copil?

Venirea unui copil este un eveniment foarte important care aduce cu sine numeroase schimbari. Nu numai ca aveti o noua identitate, un nume nou, un nou corp , dar se pare ca creierul dvs. este acum in principal pufos. Va pierdeti telefonul mobil si cheile zilnic, , intrati intr-o camera fara nici un indiciu despre ceea ce cautati si cel mai rau, se pare ca va pierdeti cuvintele. Uneori esti mai incet la gasirea unui anumit cuvant, alteori nu il poti gasi deloc.

Acest fenomen este numit de catre mamici ceata indusa de sarcina. Multe femei spun ca devin uituce, sensibile si mai putin capabile sa se concentreze asupra sarcinilor logice, dupa ce au un copil. Cercetarile, la randul lor, ne spun ca creierul poate „ingheta” si deveni „deficitar” in primele etape ale maternitatii.

Iata de ce: Somnul intrerupt intr-o perioada continua de timp, face creierul sa functioneze mai putin. Deprivarea somnului va opreste creierul, urmand un model complex, ceea ce inseamna ca este limitata informarea multi-tasking, planificarea si organizarea informatiilor.
Creierul tau lucreaza prea tare. Mamele noi trebuie sa invete rapid o multime de noi abilitati pentru a ingriji un nou-nascut. Brusc, creierul tau lucreaza ore suplimentare si exista prea multa presiune asupra lui. De asemenea, deja este slabit din cauza lipsei de somn.
Hormonii in exces inseamna ca emotiile dvs. cresc, acest lucru va opreste functionarea eficienta a creierului. In timp ce hormonii va ofera energie pentru a face fata alimentatiei nocturne, ei va inchid zona creierului, ceea ce va ajuta sa va ganditi clar.
Iata o veste buna, aceasta etapa este pe termen scurt si odata ce te intorci intr-un model de somn normal, acesta va trece.

Deci, ce pot face pentru a ma ajuta intre timp? Expertii recomanda consumul unor suplimente de ulei de peste, consumul de apa pentru rehidratarea creierului, eliminarea cofeinei, consumul de ulei de nuca de cocos, afine si broccoli, dar si reluarea unui program de sport normal. Minim 2 litri de apa pe zi sunt necesari pentru o revenire rapida si spectaculoasa. Dupa aceasta incercare este timpul sa va bucurati din plin de rolul de mamica.

 

Lasa un comentariu