5 sfaturi utile pentru a va alege corect cainele de rasa

1. Certificatele pedigree

Daca crescatorul de caini sustine ca parintii catelusului sunt rase pedigree, atunci cereti sa vedeti dovezi ale certificatelor care atesta acest lucru.

2. Certificate de sanatate

Omul care va vinde catelul ar trebui sa aiba parintii patrupedului verificati pentru bolile ereditare. Cercetati problemele de sanatate pe care le ridica rasa aleasa dvs. si cereti crescatorului sa furnizeze dovezi ca acestea au fost testate.

3. Certificat de verificare veterinara

Omul de la care luati cainele dvs. ar fi trebuit sa aiba puii consultati de catre un veterinar. Ar fi trebuit sa fie vaccinati contra viermilor si contra microciparazitilor si trebuie sa cereti fizic sa vedeti certificatele pentru acestea. In cazul in care medicul veterinar nu a furnizat dovezi ale controalelor de sanatate ale puilor (pe care ar trebui sa le faca!), atunci cereti datele de contact ale veterinarului si dati-i un telefon pentru confirmare.

4. Faceti cunostinta cu parintii

Trebuie sa cereti sa vedeti ambii parinti ai catelusului. Unii crescatori pot folosi un caine pentru inmultire si, prin urmare, pot sa nu il aiba si pe tatal puilor – este destul de normal, dar intotdeauna sapati mai adanc. Cine este tatal puiului? E un caine prietenos? Care este temperamentul si sanatatea lui?

5. Cheamati-l pe catelus

Majoritatea vor veni alergand pentru ca sunt mici pui adorabili, dar doriti sa vedeti daca puiul ales are o legatura naturala cu dvs. Veti simti o tragere spre anumiti pui si ei spre dvs. de la prima vedere.

Lasa un comentariu