5 moduri prin care sa va imbunatatiti productivitatea si sa realizati mai repede task-urile – Partea I

Primesc atat de multe mesaje pe instagram intrebandu-ma cum raman motivat sa lucrez pentru mine … si raspunsul este ca poate fi greu!

Uneori ma straduiesc sa gasesc orice motivatie si evit sarcinile mele de lucru care apoi ma construiesc si ma coplesesc. Si in afara „biroului” par sa am o lista cu sarcini si sarcini, pentru care nu pot gasi niciodata timpul sau energia!

De multe ori am si tendinta de a munci excesiv pentru blogul meu, pasiunea mea si lupt pe branci pentru a ma asigura ca zboara. Dar asta nu inseamna intotdeauna ca sunt productiv. Uneori devin atat de dornic de tot ceea ce trebuie facut, ajung sa completez o multime de sarcini pe jumatate, in loc sa bifez complet cateva din lista mea. Sau muncind prea multe ore si intinzandu-ma atat de subtire incat ma ard complet.

Nimic din toate acestea nu este productiv.

Dar cum obtinem productivitate finala, terminam lucrurile si nu pierdem timpul pretios?

Iata cateva dintre castigurile mele de viata ale productivitatii care ma ajuta sa conduc eu ziua …

Rezolvati-va lucrurile care iti distrag atentia

Verificati consatnt Instagramul? Va incurcati in e-mailuri? Prea ocupat de chat-ul pe Whatsapp pentru a va concentra ?!

Inainte de a putea incepe sa ne perfectionam abilitatile de productivitate, trebuie sa ne dam seama ce ne sta in cale!

Daca este vorba de social media, atunci incercati sa puneti telefonul intr-o alta camera, astfel incat sa nu fiti tentat sa-l ridicati si sa dati scroll. Trebuie sa fiti aproape de telefon pentru apeluri? Apoi, setati o limita de timp pentru aplicatiile dvs. sociale in setarea Ora de ecran, astfel incat sa le puteti accesa numai in afara orelor de serviciu sau pentru o perioada limitata in fiecare zi.

Daca e-mailurile va sunt blocate, incercati sa setati de doua sau de trei ori pe zi dedicate curatarii curierului de primire. Inchideti fila dvs. de e-mail sau opriti-le pe telefon si doar uitati-va si raspundeti la e-mail in timpul alocat de primire.

Nu va fie teama sa va transformati telefonul in modul Nu deranjati, pentru a evita textele si distragerile inutile. Daca sunteti un fluture social, puteti seta o actualizare  Whatsapp pentru a-i anunta pe oameni ca sunteti ocupati sau pur si simplu discutati cu prietenii si explicati-le ca este posibil sa fiti putin mai lent decat de obicei cand raspundeti, deoarece va concentrati pe taierea distrageri la locul de munca. Cu totii vor intelege si, daca este o situatie de urgenta, doua apeluri rapide va vor arunca telefonul din Nu va deranjati si va vor avertiza – asa ca nu trebuie sa va faceti griji cu privire la lipsa lucrurilor importante.

Lasa un comentariu