3 moduri de a ajuta pe cineva care este in depresie

Faceti planuri care implica mancare

De cele mai multe ori cei care sufera sau sunt in depresie nu mananca, asa ca atunci cand va duceti in vizila la astfel de persoane sa ii scoateti din starea pe care o au luati o punga de biscuiti la voi si oferiti-i si acelei persoane, dar nu ii spuneti ca ati cumparat-o pentru ea ca nu o sa vrea nici macar sa guste. De asemenea, puteti sa ii scoate ii oras la cina, la pranza sau sa ii chemati in vizita sa gatiti ceva impreuna.

Faceti planuri care sa ii distraga

Deseori iesitul afara cu cineva poate sa fie relaxant. Efectuarea unor planuri de a face ceva care nu necesita conversatie poate uneori sa ajute. Ganditi-va la cinema, la televizor, la o sala de gimnastica, la o sesiune de pictura de ceramica. Uneori avem nevoie doar de o prezenta fizica fara presiunea de a vorbi.

Mergeti la ei in vizita in mod spontan 

Dar nu va simtiti jignit daca nu va vor lasa sa intrati. Uneori ne putem simti total uitati si ne vom convinge destul de usor ca nu este cazul. Ofertele de companie pot fi usor refuzate, dar daca va intoarceti, ei bine, or sa va primeasca! Fiti constienti de faptul ca pot fi stanjeniti de starea casei sau de ei insisi. Asigurati-va ca le este bine.

Lasa un comentariu